Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У «тіні» Арабатки знайшли 7 ринкових бізнесменів

опубліковано 09 липня 2020 о 16:16

Вчора у форматі проведення операції «Курорт» спеціалісти Генічеського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та представники Головного управління Держпраці у Херсонській області провели спільний просвітницький рейд на території с. Генічеська Гірка.
На території ринку бази відпочинку «Арабатська стрілка» учасники робочої групи поспілкувалися із 39 приватними підприємцями, які здійснювали роздрібну торгівлю продовольчими та непродовольчими групами товарів із залученням найманих працівників.
Під час опрацювання дозвільних документів для ведення підприємницької діяльності у 7 суб’єктів господарювання не були оформлені договори з найманими працівниками. Підприємці - «порушники» отримали офіційні попередження, їм були встановлені конкретні терміни упорядкування трудових відносин з працівниками.
Податківці роз’яснили неоформленим робітникам та підприємцям важливість офіційного працевлаштування та сплати єдиного соціального внеску. Праця «без трудової» - це ризик для працівника залишитися без грошей та соціальних виплат, а для роботодавця - отримати значний штраф.