Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Непрацюючі підприємці, подайте заяву на списання боргу з ЄСВ!

опубліковано 10 липня 2020 о 08:13

Херсонське управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що упродовж літа діють зміни до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо списання боргу з єдиного соціального внеску.

Суми недоїмки, нараховані платникам єдиного внеску, які перебувають на загальній системі оподаткування, та особам, які провадять незалежну професійну діяльність, за період з 01 січня 2017 року по 03 червня 2020 року, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки, підлягають списанню, у разі якщо такими платниками не отримано дохід від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб та подано:

підприємцями – до державного реєстратора заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності;

особами, які провадять незалежну професійну діяльність – до податкового органу заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску.

Окрім цього, до податкової інспекції за основним місцем обліку необхідно обов`язково подати заяву про списання боргу та звітність з ЄСВ за 2017-2020 роки, якщо вона не була подана раніше.

Зразки написання заяви про списання боргу розміщені на дошках оголошень у Центрах обслуговування платників, додаткову інформацію можна отримати за телефонами 32-74-12 та 32-74-25.

Рекомендуємо підприємцям поквапитися із поданням документів, адже цей процес законодавчо обмежений у часі – 90 календарних днів з дня набрання чинності відповідної норми закону, тобто до кінця літа. Не проґавте можливість зазпочаткувати нові стартапи без «старих» боргів!