Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія" в Новокаховському управлінні

опубліковано 07 серпня 2020 о 14:00

У Новокаховському управлінні Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Реалізація права громадян на податкову знижку».

На запитання відповідав начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Новокаховського управління Сергій Зищук.

Надаємо увазі найцікавіші запитання та відповіді на них.

1.Чи маю право на податкову знижку, якщо сплата за навчання проведена у попередніх звітних періодах ?

Ні. Відповідно до ст. 166 ПКУ платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Згідно п.п.166.1.2 п.166.1 ст.166 ПКУ підставою для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сумм відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

2. Чи є обмеження у сумі витрат, понесених платником податку у 2019 році з метою отримання податкової знижки?

Згідно п.п 166.3.3 п 166.3 ст. 166 ПКУ визначено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки,в тому числі сума коштів сплачених платником податків на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника та/або членами його сім’ї першого ступеня споріднення, з урахуванням положень п.164.6ст.164 ПКУ платник податків має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом року витрати.