Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія на тему: «Електронні сервіси ДПС. Нові можливості Електронного кабінету»

опубліковано 03 вересня 2020 о 08:29

У Бериславській  ДПІ Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Електронні сервіси ДПС. Нові можливості Електронного кабінету»

На запитання платників відповідав начальник Бериславської ДПІ Валентин Кондратенко.

Як фізичні особи за допомогою засобів  Електронного кабінету можуть  сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок?

Відповідь. Для платників податків  реалізована можливість автоматичного заповнення платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.

Зазначений електронний сервіс надає можливість платникам податків (фізичним особам):

cплатити податки;

скоротити час при заповненні платіжних документів;

мінімізувати помилки при заповненні.

Для користування електронним сервісом необхідно в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету обрати  податок (платіж), який необхідно сплатити, та одну з платіжних систем: Portmone.com, EasyPay, Liqpay.

Після переходу на сайт платіжної системи платнику необхідно завершити заповнення платіжного документа та підтвердити операцію.

Також повідомляємо, що оплата рахунків платником здійснюється з використанням платіжної карти клієнта банку.

         Де платник  податків  має  змогу дізнаватися про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій та інше?

Відповідь.  Про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій та інше платник податків має змогу в Загальнодоступному  інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Також, провідні спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводять серію інформаційних вебінарів «Кожному платнику – власний консультант!» на YouTube каналі.

https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber

Які електронні сервіси ДПС допомагають в дистанційному спілкування з податковою службою?

Відповідь. Електронні сервіси  ДПС:

- «Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване  клієнтське  програмне  забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/);

- «Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.