Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги легальної роботи та негативні наслідки неофіційного працевлаштування на Бериславщині

опубліковано 11 вересня 2020 о 15:30

Днями начальник Бериславської ДПІ ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення приймав участь у заході на території  Новорайської ОТГ, який був спрямований на роз’яснення платникам податків питань щодо законного оформлення найманих працівників і виплати мінімальної заробітної плати.

Під час обстеження 8 суб’єктів підприємницької діяльності учасники рейду встановили 1 факт торгівлі овочами без належного оформлення підприємницької діяльності.  Громадянину було запропоновано негайно провести  державну реєстрацію фізичної особи – підприємця  та відвідати Бериславську ДПІ  для надання відповідної інформації.

Податківець поінформував найманих працівників  про негативні наслідки, які тягне за собою безвідповідальне ставлення до питання працевлаштування, а роботодавців про можливе застосування санкцій за порушення законодавства про працю.

Шановні працедавці! Не чекайте  проведення  перевірки, своєчасно оформляйте трудові відносини з працівниками, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у тому числі шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.