Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Верхньому Рогачику 368 платників звітують по Інтернету

опубліковано 22 вересня 2020 о 08:10

Верхньорогачицькі підприємці Херсонської області успішно опановують електронний формат подання звітності до податкової. Допомагають їм у цьому спеціалісти Верхньорогачицької ДПІ на чолі з начальником - Оленою Приходько.

Цього тижня податківці району щодня спілкувалися з підприємцями та надавали практичну допомогу в опануванні Електронного кабінету. Робота в е-Кабінеті не вимагає спеціальної підготовки. Втім, підприємці повинні обов’язково мати електронний цифровий підпис, який можна отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

«Від моменту обмежень у зв’язку з COVID-19 кількість підприємців, котрі звітують в електронному форматі, поступово зростає. Електронні сервіси ДПС постійно здобувають нових прихильників. Громадяни та представники підприємництва розуміють, що безконтактна взаємодія – комфортна і безпечна, що особливо актуально у період карантинних заходів», - розповіла Олена Приходько.

Наразі у Верхньорогачицькому районі 368 платників звітують через Електронний кабінет. Відсоток поданих звітів в електронному форматі серед юридичних осіб складає 96%, фізичних осіб – підприємців - 72%.

Начальник Верхньорогачицької ДПІ Олена Приходько переконана, що невдовзі паперовий документообіг відійде в минуле і бізнес переорієнтується на більш зручний формат взаємодії з контролюючими органами.