Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія на тему: «Електронні сервіси – якісне дистанційне спілкування з органами ДПС»

опубліковано 12 жовтня 2020 о 15:26

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» відбувся у Верхньорогачицькій ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

З платниками податків спілкувалась начальник Верхньорогачицької ДПІ Олена Приходько.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі із запитань, які були обговорені під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Запитання: Які електронні сервіси ДПС допомогають в дистанційному спілкування з податковою службою?

Відповідь: Електронні сервіси  ДПС:

- «Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване  клієнтське  програмне  забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/);

- «Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Запитання: Які функції включає електронний сервіс "Електронний кабінет платника"?

Відповідь: За посиланням https://cabinet.tax.ua  на вебпорталі ДПС платники податків мають можливість зайти до Електронного кабінету. Робота з електронним сервісом в персональній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП), де після ідентифікації особи надається можливість:

- скористатися індивідуальним податковим календарем;

- переглянути та перевірити свої облікові дані;

- створити запит для отримання інформації;

- подати реєстраційну заяву платника податку на додану вартість (ПДВ), заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ, заяву про видачу довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів;

- направити лист органу ДПС;

- переглянути стан розрахунків з бюджетом;

- зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних; - скористатися сервісами системи "Електронного адміністрування ПДВ" (для платників ПДВ).

Фізичним особам після ідентифікації також надано можливість за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі (особистий кабінет – «Стан розрахунків з бюджетом»).

Запитання: Як можна подати декларацію? Чи можна подати декларацію на повернення коштів онлайн?

Відповідь: Подати декларацію можна особисто чи уповноваженою на це особою, або надіслати поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення – не пізніше, ніж за 5 днів до завершення строку подання.

Однак найзручнішим та найшвидшим є подання декларації онлайн, в тому числі з використанням електронного сервісу «Електронний кабінет платника». Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.