Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія на тему: «Електронні сервіси ДПС та нові можливості Електронного кабінету»

опубліковано 16 жовтня 2020 о 13:36

Щойно у Новотроїцькій ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Електронні сервіси ДПС та нові можливості Електронного кабінету». На запитання платників відповідала начальниця Новотроїцької ДПІ Наталія Новак.

Пропонуємо переглянути топ 3 питання від платників податків.

Де платник  податків  має  змогу дізнаватися про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій та інше?

Відповідь.  Про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій та інше платник податків має змогу в Загальнодоступному  інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Також, провідні спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводять серію інформаційних вебінарів «Кожному платнику – власний консультант!» на YouTube каналі.

https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber

Які електронні сервіси ДПС допомагають в дистанційному спілкування з податковою службою?

Відповідь. Електронні сервіси  ДПС:

- «Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване  клієнтське  програмне  забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/);

- «Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Як можна подати декларацію? Чи можна подати декларацію на повернення коштів онлайн?

Відповідь: Подати декларацію можна особисто чи уповноваженою на це особою, або надіслати поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення – не пізніше, ніж за 5 днів до завершення строку подання.

Однак найзручнішим та найшвидшим є подання декларації онлайн, в тому числі з використанням електронного сервісу «Електронний кабінет платника». Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.