Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Генічеським підприємцям про можливості Електронних сервісів

опубліковано 26 жовтня 2020 о 09:49

Сьогодні спеціалісти Генічеської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в рамках проведення інформаційно-просвітницької кампанії "Звітуй дистанційно - дій професійно!" провели роз’яснювальну роботу серед підприємців центрального ринку м. Генічеська.

З метою підвищення податкової обізнаності фахівці податкової інспекції  розповіли, що у період дії адаптивного карантину електронні сервіси ДПС України набувають усе більшої популярності. Окрім можливості подавати звітність до податкової служби та інших державних установ, «електронний підпис» відкриває доступ до цілої низки державних сервісів, кількість яких постійно збільшується. Серед них можливість підписувати електронні документи, реєструватися на державних порталах, отримувати виписки та довідки.

Отримати послуги ЕЦП фізична або юридична особа може в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК) при Херсонській ДПІ та Новокаховській ДПІ або у інших уповоноважених на це організацій. Інформацію про них можна отримати з Електронного реєстру суб'єктів, які надають послуги, пов'язані з ЕЦП на сайті Центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України - https://czo.gov.ua/ca-registry.

Строк дії кваліфікованого електронного підпису складає 2 роки. Щоб продовжити його використання, платник може поновити строк дії онлайн через вебсайт надавача. 

Усі підприємці отримали інформаційні пам’ятки «Електронний підпис: що необхідно знати підприємцю», «Про можливості та переваги Електронного кабінету» та зразки заповнення форми заяви для отримання електронного цифрового ключа.