Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Великій Лепетисі затвердили бюджет селищної ради на 2021 рік

опубліковано 06 січня 2021 о 08:23

Напередодні Нового року відбулася чергова сесія селищної ради VIII скликання Великолепетиської територіальної громади, в якій взяла участь начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда.

Під головуванням Максима Колокота учасники зібрання обговорили одне з найголовніших питань порядку денного - затвердження бюджету Великолепетиської селищної ради на 2021 рік. Зокрема, спланували видатки на медичне забезпечення, передбачили фінансування всіх сфер життєдіяльності громади: освіти, соціального захисту та забезпечення населення, культури, житлово-комунального господарства, транспортної інфраструктури та дорожнього господарства тощо. Під час проведення сесії обранці громади також розглянули та ухвалили низку земельних питань.

Світлана Маленда детально прокоментувала останні зміни податкового законодавства зі сплати єдиного податку та єдиного внеску. Акцентувала увагу, що платники єдиного податку першої групи можуть не сплачувати податок за грудень 2020 року та з січня по травень (включно) 2021 року. При цьому місяці несплати єдиного внеску включаються до страхового стажу єдинника першої групи.

Друге важливе нововведення, про яке розповідала начальниця податкової інспекції, - списання податкового боргу. Списанню підлягає податковий борг (у тому числі штрафні санкції і пеня) платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищує 3060 гривень (включно), що обліковувався на 1 листопада 2020 року та залишився несплаченим/ непогашеним станом на дату списання такого боргу.

На завершення депутати Великолепетиської селищної ради підбили підсумки, ухвалили рішення стосовно питань порядку денного та затвердили основний економічний документ, за яким буде жити район у новому 2021 році.