Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від ліцензування підприємницької діяльності Лепетищина отримала майже 45 тисяч гривень

опубліковано 21 січня 2021 о 08:17

На Лепетищині завдяки легальному продажу алкогольної та тютюнової продукції за січень-грудень 2020 року до місцевого бюджету надійшло 44,8 тис. грн плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Це кошти, які місцевий бюджет отримав завдяки відповідальним представникам підприємництва району, котрі реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби легально. Саме такий продаж підакцизної продукції передбачає обов’язкове відображення у фіскальному чеку суми роздрібного акцизу, фактичним платником якого є споживач.

«Ведення підприємницької діяльності з дотриманням вимог ліцензування позитивно впливає на легалізацію бізнесу Великолепетиського краю. Наразі податкове законодавство передбачає, що легальна торгівля у кілька разів дешевша, ніж фінансові санкції, які доведеться сплатити, якщо буде встановлено факт продажу підакцизної продукції без ліцензій», зазначає начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда.