Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Демидівського старостинського округу отримали консультаційну допомогу від податківців

опубліковано 23 лютого 2021 о 08:20

З метою проведення роз’яснювальної роботи фахівці Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі здійснюють виїзди до територіальних громад.

На цей раз лепетиські податківці завітали до Демидівського старостинського округу Рубанівської територіальної громади. Під час спілкування демидівцям роз’яснили основні аспекти декларування доходів від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна іншим громадянам, реалізації власноруч вирощеної сільськогосподарської продукції, надання послуг з обробітку земельних ділянок та збору урожаю.

Крім того, посадовці ознайомили громадян із особливостями нарахування, строками сплати та ставками земельного податку на 2021 рік.

За результатами зустрічі 120 мешканців округу вже задекларували свої доходи, що складає 50 відсотків від загальної кількості потенційних декларантів громади.

У податковій інспекції нагадують, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС, у розділі електронного кабінету «ЕК для громадян», працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Спілкуйся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».