Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олешках виявили бізнесменів – порушників

опубліковано 23 лютого 2021 о 08:22

На території Олешківської громади тривають спільні заходи комісії з легалізації найманої праці та робочої групи з моніторингу за здійсненням роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Цього разу до рейдів долучилася начальниця Олешківської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Надія Кротко.

Під час відвідувань представники робочої групи встановили низку грубих та системних порушень діючого законодавства підприємцями району. Зокрема, виявили підприємця, який в одному магазині продавав підакцизні товари з протермінованою ліцензією, в двох інших – реалізовував алкогольну продукцію без застосування РРО, а його працівники, які здійснювали продаж підакцизної продукції, працювали нелегально.

Інший встановлений порушник постійно займався виїзною торгівлею в невстановленому місці та без державної реєстрації, як суб’єкт господарювання. Дільничний поліції задокументував таке порушення та склав адміністративний протокол за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім цього, під час зустрічі посадовці акцентували увагу громадян на необхідності здійснення підприємницької діяльності в правовому полі, проінформували про розміри штрафних санкцій за неналежне оформлення трудових відносин, а також про відповідальність за продаж алкогольної продукції без видачі фіскального чеку та належно оформленої ліцензії.

До слова, проведення таких рейдів планується і в подальшому, адже їх кінцева мета – підвищення добробуту населення.

Підписуйтесь на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у мережі Facebook, де Ви завжди зможете переглянути новації податкового законодавства.