Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Високопільські податківці консультують декларантів доходів

опубліковано 25 лютого 2021 о 08:58

У рамках проведення кампанії декларування податківці прагнуть створити для громадян максимально комфортні умови. З цією метою на Херсонщині розгорнуто масштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян.

Зокрема, у Високопільській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополя систематично проводяться зустрічі з громадянами, на яких присутніх ознайомлюють із особливостями заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи. Враховуючи аграрний вектор розвитку району, податківці акцентують увагу високопільчан на тонкощах декларування доходів, отриманих від надання в оренду земельних паїв та у разі одноосібного обробітку земельних ділянок. Адже сплачені податки наповнюють бюджети місцевих громад та сприятимуть розвитку соціальної інфраструктури місцевої громади.

За словами начальника ДПІ Руслана Яковчишена такі зустрічі допомагають громадянам зорієнтуватися у великому обсязі податкової інформації та стануть у нагоді під час виконання ними свого конституційного обов’язку по сплаті податків.

Нагадаємо, що громадяни, які зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають прозвітувати за місцем своєї податкової адреси до 30.04.2021. Для громадян, які бажають скористатися правом на отримання податкової знижки, кінцевий термін подання декларації - 31 грудня поточного року.

Заощадити час на заповнені звітності допоможе сервіс «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне внесення інформації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.