Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У центрі уваги відтермінування обов’язкового застосування РРО

опубліковано 09 березня 2021 о 08:17

Фахівці Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі приділяють значну увагу роз’ясненню бізнесменам порядку застосування РРО та програмних РРО.

З цією метою головний державний інспектор Новокаховської ДПІ Ірина Томашевська зустрілася з генеральним директором комунального підприємства «Новокаховський міський ринок» Сергієм Євстратовим та суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на території місцевого ринку.

Під час спілкування Ірина Томашевська відповідала на питання, які цікавили платників, зокрема, хто повинен використовувати РРО та програмні РРО з 1 січня цього року, а хто має право «відтермінувати» використання таких облікових пристроїв. Наголосила, що до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО (програмних РРО) для платників єдиного податку першої - четвертої групи та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 320 000 гривень (крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування).

Наприкінці зустрічі підприємці отримали листівки з питань застосування РРО, які стануть їм у пригоді під час здійснення підприємницької діяльності.

Новокаховські податківці і надалі проводитимуть роз’яснювальну роботу, спрямовану на підвищення рівня обізнаності підприємців щодо застосування РРО.