Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пошук «трудових нелегалів» продовжується

опубліковано 27 квітня 2021 о 09:10

Вчора спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи взяли участь у черговому моніторинговому обстеженні щодо легалізації підприємницької діяльності та дотримання підприємцями вимог податкового законодавства.

Спільно з представниками Новокаховського виконавчого комітету, Пенсійного фонду та пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Херсонській області податківці відвідали вісім суб’єктів господарювання та встановили двох підприємців, які нелегально використовували працю неоформленого персоналу. З порушниками провели роз’яснювальну роботу, попередили про відповідальність за виплату зарплати «в конверті» та запросили до податкової інспекції для оформлення найманих працівників відповідно до вимог чинного законодавства. Бізнесмени зобов’язалися легалізувати працю персоналу та надіслати повідомлення про прийняття працівників на роботу в найкоротший термін.

На завершення заходу підприємцям та найманим працівникам податківці вручили листівки щодо декларування доходів, використання електронних сервісів ДПС України та застосування РРО.      

Варто відзначити, що наразі всі порушення, встановлені за результатами попереднього обстеження, виправлені. До податкової інспекції подані повідомлення про прийняття працівників на роботу, а значить – на чотирьох соціально - захищених працівників стало більше.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!