Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про туристичний сезон спілкувалися у Генічеську

опубліковано 07 травня 2021 о 09:18

Днями відбулася зустріч міського голови Олександра Тулупова та начальника Генічеської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Тетяни Богодух з керівниками служб і директорами закладів оздоровлення та відпочинку, які розташовані на території Генічеської громади.

На початку заходу міський голова Олександр Тулупов наголосив на покрашенні якості надання послуг, збільшенні тривалості курортного сезону та на необхідності залучення інвестицій, а заступник міського голови Дмитро Юнусов та начальник відділу туризму і підприємницької діяльності Тетяна Большакова закликали усіх присутніх докласти максимум зусиль для забезпечення безпечного та якісного оздоровчого сезону.

Тетяна Богодух розповіла про основні помилки при адмініструванні туристичного збору. Зокрема, щодо відповідності нормам чинного податкового законодавства рішень про визначення податкових агентів та оприлюднення інформації про них на власних офіційних сайтах.

Проблемним питанням залишається діяльність «тіньових» курортних комплексів, власники яких здійснюють діяльність без належного оформлення підприємницької діяльності та трудових відносин з працівниками.

Також учасники засідання обговорили формування дохідної частини бюджетів місцевих громад та пошук резервів їх наповнення. Детально зупинилися на питаннях та особливостях сплати майнових податків до місцевого бюджету Генічеської ОТГ.

Загалом зустріч відбулася у формі конструктивного діалогу. Фахівцям податкової служби та місцевих рад доведеться спільно докласти багато зусиль аби туристичний збір справлявся в повному обсязі та відповідно до норм чинного законодавства.

Підписуйтесь на сторінку ДПС України у Facebook та будьте в курсі податкових новацій!