Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новій Каховці підбили підсумки легалізації зайнятості населення

опубліковано 11 травня 2021 о 08:57

Днями в Новокаховській міській раді відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення під головуванням заступника міського голови Володимира Арнаута. У заході брала участь начальниця Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Галина Серебрянська.

Під час засідання присутні обговорили результати проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи в першому кварталі, спрямованої на покращення ситуації на ринку праці та зменшення кількості «трудових нелегалів».

Галина Серебрянська констатувала той факт, що податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом по наповненню бюджету громади та основним його джерелом. Збільшити надходження цього податку можна шляхом ефективної протидії використанню незареєстрованої найманої праці та виплаті заробітної плати в «конвертах».

Також очільниця податкової інспекції зауважила, що метою проведення моніторингових обстежень є виявлення порушників, які використовують працю неоформленого персоналу, та проведення роз’яснювальної роботи щодо необхідності ведення діяльності у правовому полі. Це надає змогу громадянам офіційно працевлаштуватись та отримувати законний дохід, а громаді збільшити дохідну частину місцевої скарбниці та вкладати кошти у власний розвиток.

За результатами зустрічі посадовці дійшли згоди щодо продовження співпраці з метою забезпечення рівних умов ведення бізнесу для всіх суб’єктів господарювання та збільшення надходжень до бюджету Новокаховської міської територіальної громади.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».