Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У центрі уваги прийняття рішень про встановлення ставок податків

опубліковано 13 травня 2021 о 08:16

Нещодавно начальниця Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Галина Серебрянська взяла участь у засіданні комісії з питань наповнення бюджету міської територіальної громади, яке відбулось в приміщенні виконавчого комітету Новокаховської міської ради.

На порядок денний були винесені чотири питання, серед яких – обговорення пропозицій щодо розмірів ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та орендної плати за землю на 2022 рік.

Під час заходу очільниця податкової інспекції наголосила, що вчасне ухвалення якісних рішень про ставки податків дозволить громаді залучити додаткові надходження. Відсутність рішень або встановлення занижених ставок податку призводять до бюджетних втрат. Тому рішення по кожному старостинському округу Новокаховської міської територіальної громади повинні бути зважені та відповідати вимогам Податкового кодексу України.

На засіданні присутні активно обговорювали винесені на розгляд питання, від яких залежить подальший економічний розвиток громади та її фінансова автономія. Упродовж часу, відведеного для заходу, учасники обмінювалися досвідом, висловлювали свої пропозиції та вибудовували стратегію майбутньої взаємодії.

Результатом зустрічі стало спільне напрацювання шляхів співпраці задля збільшення надходжень до бюджетів територіальної громади.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС України – дізнавайтесь податкові новини першими!