Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новій Каховці студенти знайомились з роботою податківців

, опубліковано 31 травня 2021 о 16:15

Сьогодні до Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі завітали студенти другого та третього курсів приладобудівного фахового коледжу.

Майбутніх спеціалістів привітно зустріли начальниця Новокаховської ДПІ Галина Серебрянська та спеціаліст податкового відомства Антоніна Веремієнко, які провели цікаву екскурсію по інспекції й розповіли про історію формування податкової служби України, особливості роботи відомства з юридичними та фізичними особами, поняття та сутність податків, відповідальність за несвоєчасну сплату податків тощо.

Презентували майбутнім платникам і роботу Центру обслуговування платників. Гості ознайомились з принципами надання адміністративних послуг і консультаційної допомоги, процесом приймання податкової звітності, а також мали змогу безпосередньо поспілкуватися з фахівцями та обмінятися враженнями.

Зацікавила студентів і інформація про запровадження електронних сервісів, адже молоде покоління розуміє, що онлайн сервіси – це вимога часу та бізнесу. Всю актуальну інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках відомства в мережі Інтернет, у соціальній мережі Facebook, месенджерах Telegram та Viber.

Особливу увагу молоді привернуло питання отримання податкової знижки за навчання, а саме: хто має право на отримання податкової знижки, які документи необхідно мати, куди та у який термін слід подати декларацію про майновий стан і доходи.

На завершення заходу студенти подякували податківцям за цікаву зустріч та позитивні враження.

Фахівці Новокаховської ДПІ переконані, що прозоре та відкрите спілкування працівників податкових органів із молоддю дозволяє розширити кругозір майбутніх спеціалістів у сфері оподаткування, надає їм можливість отримати знання й навички застосування податкового законодавства, і є запорукою конструктивної співпраці на майбутнє.