Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не чекай перевірок та штрафів - працюй легально!

опубліковано 01 червня 2021 о 11:11

Нині на обліку в Голопристанській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонські області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі перебувають 1262 юридичні особи та 2216 фізичних осіб – підприємців.

Тільки за 4 місяці цього року кількість суб‘єктів господарювання, які бажають працювати легально, збільшилась на 133 особи.

У курортно-туристичний сезон Херсонщину відвідують багато туристів. Відпочивальники розміщуються в офіційно зареєстрованих готелях або приватних домоволодіннях. Влітку кількість персоналу, яка їх обслуговує, збільшується в рази. Це і продавці, медичні працівники, рятувальники, баристи, офіціанти, аніматори, покоївки, садівники тощо.

Водночас не всі бізнесмени, які провадять діяльність на узбережжі Чорного та Азовського морів, прагнуть працювати в легальній площині та офіційно реєструватися суб’єктом господарювання. Тож нагадуємо, що зареєструвати власний бізнес дуже просто, зокрема необхідно або звернутися до найближчого центру надання адміністративних послуг вашого місця проживання, або зареєструватись онлайн на порталі державних послуг «Дія» (https://diia.gov.ua), без участі державного реєстратора та відвідування центрів надання адміністративних послуг.

Варто додати, що тепер просто не лише легалізувати бізнес, а й звітувати та сплачувати податки. Для цього необхідно користуватися електронними сервісами ДПС. Зокрема, через Електронний кабінет платника та електронний сервіс «InfoTAX» можна подати звітність, дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки звітів, строки подання звітності та сплати тощо.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.