Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Верхньому Рогачику провели рейд із легалізації підприємницької діяльності

, опубліковано 11 червня 2021 о 08:07

З метою інформування працівників і роботодавців смт Верхній Рогачик щодо необхідності легалізації найманої праці та заробітної плати фахівці Верхньорогачицької ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі активно продовжують роз’яснювальну роботу шляхом безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності.

Нещодавно, у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, податківці взяли участь у рейді – обстеженні суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування та надання послуг.

Під час індивідуального спілкування з підприємцями інспектори виявили чотирьох бізнесменів, які використовували працю неоформленого персоналу. Порушникам роз’яснили наслідки нелегального працевлаштування, порядок оформлення працівників та оподаткування заробітної плати, особливості сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а працівникам – наслідки отримання заробітної плати в «конверті».

Приємно повідомити, що вже є позитивні результати такої роботи. Наразі всі порушення, встановлені за результатами даного обстеження, виправлені. До податкової інспекції подані повідомлення про прийняття працівників на роботу, а шість найманих працівників отримали легальні робочі місця, адже бізнесмени оформили з ними трудові договори.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.