Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новокаховчани сплатили до місцевої казни 90 мільйонів гривень ПДФО

, опубліковано 17 червня 2021 о 09:05

Упродовж січня – травня 2021 року до місцевого бюджету Новокаховської міської територіальної громади надійшло 89,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це інформують у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом у фінансуванні місцевого бюджету міста та основним джерелом його наповнення. Питома вага в загальних податкових надходженнях складає майже 60 відсотків.

Як зазначила начальниця Новокаховської ДПІ Галина Серебрянська, основну частину у надходженнях податку на доходи фізичних осіб займає оподаткування заробітної плати та інших трудових доходів громадян. Тому податківці проводять активну просвітницьку та профілактичну роботу серед суб’єктів господарювання, у яких існують ризики виплати «конвертних» зарплат та мінімізації сплати податків. Як результат цієї роботи – бюджет отримує додаткове фінансування, а наймані працівники – офіційну працю, заробітну плату та усі передбачені соціальні гарантії.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.