Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чаплинські податківці проінспектували місцевий ринок

, опубліковано 18 червня 2021 о 08:44

Нещодавно фахівці Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи з питань легалізації найманої праці та заробітної плати відвідали бізнесменів місцевого ринку.

Під час рейду було проінспектовано близько 40 торгових точок. Посадовці роз’яснювали бізнесменам вимоги законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності, оформлення трудових відносин, а також необхідності сплати податкових платежів та єдиного внеску. Окремо податківці наголосили на необхідності сплати податкових платежів та єдиного внеску, адже «спрощенці» І групи з червня цього року сплачують єдиний податок, а з липня – єдиний внесок, на загальних підставах.

В результаті обстежень учасники групи встановили 5 підприємців, які нелегально використовували працю найманих робітників. Податківці роз’яснили порушникам необхідність офіційного оформлення найманих працівників, попередили про відповідальність за зарплату «в конверті» та надали тиждень на те, щоб бізнесмени привели свою діяльність у відповідність до законодавства України.

У податковій інспекції зазначають, що саме такі заходи допомагають нагадати бізнесменам просту істину – всі без винятку суб’єкти господарювання мають провадити підприємницьку діяльність виключно у правовому полі. Робота в даному напрямку триватиме й надалі.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.