Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Таврійської громади сплатили майже 15 млн гривень ПДФО

, опубліковано 22 червня 2021 о 08:33

До місцевого бюджету Таврійської міської територіальної громади за січень – травень 2021 року надійшло 14,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом у фінансуванні місцевого бюджету територіальної громади та основним джерелом його наповнення. Питома вага в загальних податкових надходженнях складає майже 52 відсотки.

Сплачується цей податок із розрахунку 18 відсотків від нарахованого доходу та застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, заохочувальних виплат, виплат за договорами цивільно-правового характеру тощо.

Надходження саме цього податку є показовими для розвитку громади. Тому фахівці Новокаховської ДПІ звертають увагу роботодавців на дотримання вимог трудового законодавства, своєчасну виплату заробітної плати та проводять систематичну роботу, спрямовану на припинення виплати заробітної плати в «конвертах», неофіційних трудових відносин та виплати заробітної плати менше мінімально встановленого рівня.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.