Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інвентаризація нерухомого майна податківцями триває

, опубліковано 22 червня 2021 о 08:49

Фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели інвентаризацію об’єктів нерухомого майна, які розташовані на прибережних вулицях курортного міста Генічеськ.

Заходи проводяться з метою актуалізації даних та розширення бази оподаткування податком на майно, оскільки й досі фіксуються непоодинокі випадки використання громадянами своїх домоволодінь для тимчасового розміщення відпочивальників без належної сплати відповідних податків та зборів. Внаслідок цього бюджет недоотримує кошти у вигляді податків і зборів, що негативно впливає на соціально-економічний стан регіону.

Спілкуючись з громадянами, податківці інформували їх щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме, що сплачувати потрібно, якщо площа квартири перевищує 60 кв. м, житлового будинку – 120 кв. м, різних типів об’єктів нерухомості – 180 кв. м. Сплачувати податок доведеться за кожен квадратний метр понад цю норму. Наприклад, якщо загальна площа квартири 83 кв. м, то власнику нерухомості доведеться сплатити податок за 23 кв. м. Не сплачують податок на нерухомість багатодітні сім'ї, діти-сироти, діти-інваліди, дитячі садки, школи, релігійні організації, учасники ООС і їхні сім'ї, громадські організації інвалідів.

Під час заходу інспектори зафіксували невідповідність фактичної площі будівель з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, по кількох об’єктах нерухомості. Їх власникам запропоновано звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення відповідної звірки та виправлення даних з метою належної сплати податків.

Робота у даному напрямку проводитиметься на постійній основі.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!