Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Верхньорогачицькі податківці провели рейд з легалізації підприємницької діяльності

, опубліковано 16 липня 2021 о 08:55

Днями начальниця Верхньорогачицької ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олена Приходько у складі робочої групи з питань легалізації найманої праці взяла участь у черговому моніторинговому обстеженні щодо легалізації підприємницької діяльності та дотримання суб’єктами господарювання податкового законодавства на території Верхньорогачицької селищної ради.

У результаті обстежень встановлено ряд типових порушень, а саме: здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації – 4 громадянина та використання праці неоформленого персоналу – 15 осіб. Олена Приходько пояснила нелегальним робітникам і псевдопідприємцям важливість офіційного працевлаштування, сплати єдиного соціального внеску та зосередила увагу на відповідальності за порушення вимог трудового й податкового законодавства.

За словами податківиці, лише офіційно оформлений найманий працівник може бути соціально захищеним, тобто отримувати лікарняний лист, допомогу в разі отримання травми на виробництві, оплачувану відпустку, а в майбутньому – і пенсію. Крім того, відрахування із заробітних плат є вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів та Пенсійного фонду. Співпраця та проведення роз’яснювальної роботи щодо дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства дає можливості для розв’язання питання прихованої зайнятості населення.

Шановні громадяни! Подбайте про достойне життя для себе і своєї громади – вимагайте від роботодавцiв офiційного оформлення трудових вiдносин. Згода отримувати зарплату «в конвертах» може позбавити вас у майбутньому всіх соціальних гарантій. А легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас та краще життя в регіоні, де ви проживаєте, вже сьогодні.

Роботодавцям слід пам’ятати, що легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»