Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Каланчаку посадовці обстежили роботодавців

, опубліковано 20 липня 2021 о 08:43

Наразі легалізація зайнятості населення та доходів є одним з пріоритетних завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Тож, начальник Каланчацької ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Дмитро Ковальов та представники Каланчацької ОТГ й інспекції з питань праці провели інспектування роботодавців щодо дотримання вимог законодавства про працю.

Метою проведення таких заходів є інформування найманих працівників про їх Конституційні права, гарантії щодо соціального захисту та обов’язки, а роботодавців про неприпустимість використання найманої робочої сили без належного оформлення трудових відносин, виплату заробітної плати не менше встановленого законодавством рівня та відповідальність за порушення норм трудового й податкового законодавства.

Під час рейду представники робочої групи обстежили 13 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність на території громади. У 2 юридичних осіб посадовці виявили 7 неоформлених найманих працівників. Інспектори вручили представникам роботодавців попередження про необхідність усунення порушень офіційного працевлаштування персоналу.

Каланчацька ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вкотре закликає роботодавців і громадян легалізувати найману працю та відмовитись від виплати й отримання доходів у «конвертах».

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!