Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Неофіційні працівники позбавляють себе соціальних гарантій

, опубліковано 28 липня 2021 о 14:55

Нещодавно начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда у складі робочої групи з питань легалізації трудових відносин проводила рейди на території смт Велика Лепетиха.

Під час заходу перевірено 16 об’єктів господарської діяльності. Так, в одному з 5 обстежених закладів громадського харчування виявлено 1 працівника без офіційно оформлених трудових відносин, а при перевірці 11 об’єктів торгівлі – 3.

Посадовці провели з порушниками інформаційно-роз’яснювальну роботу та наголосили, що погоджуючись на неофіційну роботу, вони самі позбавляють себе соціальних гарантій (права на відпустку, страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на оплату листків непрацездатності, інші форми державної допомоги), можливості отримати допомогу у разі втрати роботи тощо.

Людям треба чітко усвідомити, що згода отримувати зарплату «в конвертах» може зіграти з ними злий жарт, позбавивши їх у майбутньому всіх соціальних гарантій. Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які не повинні погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами. 

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!