Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Великоолександрівщині 2 бізнесмени обробляли землю без дозвільних документів

, опубліковано 07 вересня 2021 о 10:46

Нещодавно спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели виїзний рейд до аграріїв Великоолександрівської територіальної громади.

Під час інспектування учасники рейду виявили двох аграріїв, котрі на земельній ділянці площею понад 50 га, яку орендували у місцевих жителів на підставі усної домовленості, провадили сільськогосподарську діяльність без державної реєстрації.

За здійснення діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання стосовно порушників посадовці склали протоколи за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім цього, податківці роз’яснили аграріям вимоги чинного законодавства, яке регулює земельні відносини, порядок оформлення підприємницької діяльності, нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникам у сільськогосподарській галузі.

Серед іншого, йшлося і про запровадження одноразового добровільного декларування активів громадян, податківці роз’яснили його переваги та розповіли про особливості подання одноразової добровільної декларації.

Наразі матеріали перевірки передані до суду для притягнення до відповідальності, а операція «Урожай» триватиме до повного завершення сезонних сільськогосподарських робіт.

Нагадаємо, що ст. 164 КУпАП передбачено накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 гривень) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. За такі ж дії, вчинені повторно протягом року, розмір штрафу сягає від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 85 000 гривень).

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!