Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Генічеській ДПІ працювала «гаряча лінія» щодо добровільного декларування активів

, опубліковано 14 вересня 2021 о 16:45

Вчора в Генічеській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Під час сеансу начальниця Генічеській ДПІ Тетяна Богодух відповідала на питання громадян щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів.

Переважну більшість генічан цікавили питання щодо декларування заощаджень, які зберігаються в банківських металах і готівковій формі – в національній та іноземній валюті, активів у вигляді рухомого та нерухомого майна, предметів культури та мистецтва, об’єктів інтелектуальної власності, ставок одноразового збору.

Деякі громадяни обговорювали перелік активів, що не потребують декларування, зокрема за наявності у власності кількох квартир і транспортних засобів.

Хвилювали абонентів і питання щодо правильного обчислення бази для справляння збору з одноразового добровільного декларування, обрання необхідного розміру ставки збору, процедури подання декларації й документів до неї та сплати збору.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що консультації з питань податкового спрямування платники податків можуть отримати в Центрах обслуговування платників регіону, з понеділка по четвер з 8 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв., у п’ятницю з 8 год. 00 хв. до 15 год. 00 хв., субота, неділя – вихідні дні.

Інформація про Центри обслуговування платників розміщена на субсайті відомства: https://kherson.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».