Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Херсонській ДПІ відбувся семінар щодо одноразового декларування

, опубліковано 17 вересня 2021 о 14:30

Вчора в Центрі обслуговування платників начальниця Херсонської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Сидорович провела семінар щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами належних їм активів.

Під час семінару очільниця ДПІ роз’яснювала відвідувачам ЦОП положення Податкового кодексу України, які регулюють проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Зокрема Світлана Сидорович зазначила, що подання одноразової декларації є правом громадянина. Декларантами можуть стати громадяни – резиденти та нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків. Декларувати можна активи, які раніше не були оподатковані. Інформація щодо джерела походження активів в декларації не зазначається. Подається вона виключно в електронній формі через сервіс «Електронний кабінет». Податківці перевіряють її камерально – лише на предмет наявності арифметичних та логічних помилок. Задекларована інформація не може бути використана при проведенні планових перевірок або як докази у кримінальних  провадженнях тощо.

Тренінг відбувся у діловій невимушеній атмосфері. Учасники заходу отримали відповіді на питання, які для них були важливі.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».