Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Банани «по-скадовському»

, опубліковано 17 вересня 2021 о 13:57

Нещодавно фахівці управління податкового адміністрування та начальник Скадовської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Уляна Москалик, у складі робочої групи зі здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, провели рейд на території ринку міста Скадовськ.

Представники робочої групи обстежили 21 суб’єкта господарювання та виявили 2 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації. Під час бесіди бізнесмени – нелегали запевняли інспекторів, що банани, якими вони торгують, ростуть у Скадовську і є особисто вирощеною продукцією. Однак посадовців їх доводи не переконали і стосовно порушників були складені адміністративні протоколи відповідно до статті 164 КУпАП.

Варто нагадати, що за провадження підприємницької діяльності без державної реєстрації застосовується штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».