Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новокаховські податківці продовжують наводити лад на ринку пасажирських перевезень

, опубліковано 08 жовтня 2021 о 16:45

Фахівці Новокаховської ДПІ спільно зі спеціалістами управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують проводити хронометражі, спрямовані на виявлення та припинення діяльності осіб, які надають послуги із перевезення пасажирів без отримання дозвільних документів.

Громадяни, які на автомобілі надають послуги «таксі» по перевезенню пасажирів, повинні знати, що систематична господарська діяльність з метою одержання прибутку – це підприємництво, а тому необхідно зареєструватися фізичною особою – підприємцем та отримати ліцензію.

Крім того, офіційне працевлаштування найманих водіїв та ліцензування підприємницької діяльності з пасажирських перевезень створюють однакові конкурентні умови для ведення підприємницької діяльності, забезпечують безпеку пасажирів та додаткові надходження до місцевого бюджету.

На цьому тижні інспектори податкового відомства разом із представниками управління праці, соціального захисту населення, міського центру зайнятості та відділу поліції ГУНП провели черговий рейд серед осіб, які у місті надають послуги «таксі».

Під час заходу з’ясувалося, що два громадянина систематично надають місцевим жителям послуги із перевезення пасажирів і навіть «не думають» реєструвати свою підприємницьку діяльність.

З цими громадянами інспектори провели роз’яснювальну роботу та склали протоколи за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Робота в даному напрямку триватиме й надалі.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».