Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація найманої праці в пріоритеті

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:23

Нещодавно спеціалісти Білозерської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи з питань легалізації найманої праці здійснили виїзд до старостинських округів, які входять до складу Чорнобаївської сільської ради.

Під час заходів інспектори перевірили 7 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність на території сіл Благодатне та Посад-Покровське. Всі підприємці мали відповідні дозвільні документи для ведення бізнесу, а наймані працівники були офіційно працевлаштовані.

Податківці інформували бізнесменів про недопущення використання незадекларованої праці, нелегальної підприємницької діяльності та виплати зарплати «в конверті». Представники державних органів вкотре наголошували на перевагах офіційної праці та закликали працювати чесно, з дотриманням відповідних норм чинного законодавства.

Окрім цього, посадовці провели з підприємцями роз’яснювальну роботу щодо застосування положень Податкового кодексу України у зв’язку з запровадженням одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Приємно констатувати, що спільні дії Держпраці та податкової служби скорочують кількість неоформлених працівників та підвищують податкову свідомість підприємців.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».