Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумлінна сплата податків – найкращий захист свого бізнесу

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:34

Нещодавно спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі взяли участь у черговому моніторинговому обстеженні роботодавців з питань легалізації підприємницької діяльності та сплати ЄСВ. Протягом дня вони відвідали 15 суб’єктів підприємницької діяльності.

Під час обстеження учасники рейду провели інформаційну роботу щодо роз’яснення податкового законодавства з питань легалізації підприємницької діяльності, сплати відповідних податків та ЄСВ, належного оформлення найманих працівників і виплати заробітної плати не нижче мінімально встановленого законодавством рівня. У результаті інспектори виявили двох бізнесменів, які використовували працю неоформленого персоналу. Їх попередили про відповідальність за «зарплату в конверті» та запросили до податкової для оформлення найманих працівників відповідно до вимог чинного законодавства.

Усі розуміють, що незадекларована праця – це економія на податках. Зазвичай роботодавці або взагалі ніяк не оформлюють підлеглих і платять їм у «конвертах», або застосовують так зване «стажування». Аби уникнути штрафів за неоформлених працівників, «досвідчені» підприємці називають їх стажерами. Однак навряд чи це допоможе уникнути відповідальності.

У податковій інспекції в черговий раз наголошують, що штрафні санкції за використання нелегальної праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до вимог чинного законодавства.

Роботодавці, будьте відповідальними – робіть свій вибір лише на користь легальної праці!