Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Горностаївщині триває роз’яснювальна робота з аграріями

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 09:26

На Горностаївщині триває роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання аграрного сектору, яка проходить в рамках цьогорічної операції «Урожай».

Так, нещодавно спеціалісти Горностаївської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі здійснили виїзд до с. Велика Благовіщенка Горностаївської територіальної громади. Протягом дня вони проінспектували земельні ділянки даної місцевості, які на момент візиту були засіяні сільськогосподарськими культурами.

На двосторонній діалог був запрошений мешканець села, який обробляв земельну ділянку площею 10 га без державної реєстрації як суб’єкта господарювання. До того ж під час заходу інспектори з’ясували, що зібрати свій цьогорічний врожай пшениці він вже також встиг.

На зустріч «досвідчений» псевдопідприємець не з’явився, вирішивши таким чином уникнути відповідальності. Однак це не допомогло йому оминути штрафів. Фахівці податкового відомства все ж таки склали протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направили йому поштою.

Варто нагадати, що ст. 164 КУпАП передбачено накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».