Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповідальне ставлення до працівників допоможе уникнути податкових перевірок

, опубліковано 23 листопада 2021 о 08:17

Фахівці Скадовської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальні рейди щодо дотримання норм податкового та трудового законодавства.

Цього разу у складі робочої групи з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості з виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат Скадовської РДА, посадовці відвідали 24 об’єкти підприємницької діяльності, що розташовані на території міста Скадовськ.

Позитивна динаміка проведення рейдів характеризується покращенням ситуації на ринку праці. Однак, на жаль, залишаються роботодавці, які ведуть подвійну бухгалтерію – виплачують людині певний розмір заробітної плати, а відрахування єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб здійснюють із суми, що значно менша за отриману тією чи іншою особою. Саме тому податківці спільно з місцевою владою і надалі здійснюватимуть контроль як для забезпечення трудових гарантій найманих працівників, так і з метою наповнення фондів соціального страхування та бюджетів усіх рівнів.

Роботодавцям слід пам`ятати, що виведенням заробітної плати із тіньового сектора економіки – це надійний засіб залучення висококваліфікованих людей, ефективний спосіб боротьби між конкурентами на ринку праці та зменшення трудової міграції.

На сьогодні обов’язком кожного роботодавця є відповідальне ставлення до найманих працівників і законодавства нашої держави. Тим працедавцям, трудові відносини з персоналом яких знаходяться «в тіні», необхідно якнайшвидше легалізувати працю та вчасно сплачувати відповідні податкові зобов’язання.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».