Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Землевласники та землекористувачі зобов’язані погасити заборгованість з орендної плати та земельного податку

, опубліковано 23 листопада 2021 о 08:14

У Новій Каховці відбулося перше засідання комісії з визначення та відшкодування збитків, завданих власниками землі та землекористувачами на території міської територіальної громади. До складу комісії увійшли начальниця Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Галина Серебрянська, представники місцевих органів виконавчої влади та депутати міської ради.

Основне питання порядку денного стосувалося збитків, завданих місцевому бюджету у зв'язку з несплатою земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками деякими підприємствами, фізичними особами-підприємцями та землекористувачами на території Козацького старостинського округу. Суми заборгованості цих власників нерухомого майна перед бюджетом громади значні – понад 100 тис. гривень кожний, тож могли суттєво наповнити місцевий бюджет.

Термін дії договорів з власниками майна давно закінчився, вчасно поновлені вони не були. Через це податкові органи не мають підстав для нарахування відповідної плати за землекористування.

Згідно з рішенням комісії будуть складені та затверджені виконкомом акти про відшкодування боржниками збитків, їх направлять власникам нерухомого майна щодо визначення порядку відшкодування плати за користування землею. Робота комісії буде продовжена на наступних засіданнях.

Підписуйтеся на Telegram-канал Державної податкової служби Україн: https://t.me/tax_gov_ua.