Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На сесії Великолепетиської селищної ради обговорили актуальні податкові питання

, опубліковано 31 грудня 2021 о 11:57

Начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда виступила на засіданні позачергової 18 сесії Великолепетиської селищної ради з питань взаємодії податкової служби області та територіальної громади в наступному 2022 році. Посадовиця звернула увагу місцевих депутатів та присутніх на ряд важливих змін в податковому законодавстві, зокрема, на Закон України №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Крім того, Світлана Маленда наголосила на необхідності застосування в наступному році суб’єктами підприємницької діяльності громади РРО/ПРРО та пояснила, що не застосовувати їх зможуть лише спрощенці – платники єдиного податку І групи. Довела до відома також, що від обовʼязкового використання РРО відповідно до змін, внесених постановою від 23 грудня 2021 р. №1359 до постанови від 23 серпня 2000 року №1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», звільнена реалізація товарів на території села, крім випадків, коли одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції, дистанційна торгівля або ж сільською радою прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО.

За результатами засідання присутніми було досягнуто домовленості щодо проведення у січні – лютому 2022 року навчання з депутатським корпусом Великолепетиської селищної ради з питань застосування змін та нових норм податкового законодавства, з метою подальшого всебічного роз’яснення серед населення.