Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення вимог трудового законодавства на підприємців чекає відповідальність

, опубліковано 13 січня 2022 о 17:00

У Каховці відбувся черговий рейд міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої входить представник Каховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській  області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Під час обстеження окремих роботодавців, які займаються роздрібною торгівлею, надають послуги громадського харчування та інші види послуг в районі вулиці Мелітопольської, податківці виявили чотирьох «стажерів». Так називають допущених до роботи неоформлених працівників недобросовісні роботодавці. Однак, не завжди це є правдою і під час перевірок порушникам не уникнути відповідальності за порушення законодавства.

Фахівець Каховської ДПІ провів роз’яснювальну бесіду з роботодавцями та їх працівниками про переваги узаконених трудових відносин, легалізації заробітної плати та наслідки отримання зарплатні «в конверті», залежності страхового стажу від сплати страхових внесків.

Податківці нагадують суб’єктам господарювання: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого органу, та без подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу. Тому в усіх випадках на підприємців чекає відповідальність за порушення вимог трудового законодавства.

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».