Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Чаплинської ДПІ продовжують проводити роз'яснювальну роботу з місцевими представниками бізнесу

, опубліковано 23 лютого 2022 о 11:07

Фахівці Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують проводити інформаційні рейди в місцях здійснення ФОПами підприємницької діяльності на території Чаплинської територіальної громади.

Під час заходів, зокрема, зосереджують увагу на питаннях здійснення готівкових/безготівкових розрахунків за допомогою РРО та/або ПРРО, пояснюють, як завантажити програмний РРО на ґаджет, здійснити його реєстрацію та використовувати в роботі.

Тим ФОП, які за документами перебувають на першій групі спрощеної системи оподаткування, але не відповідають встановленим критеріям, рекомендують перейти на іншу групу спрощеної системи оподаткування і теж використовувати реєстратори розрахункових операцій.

Йде мова й про ведення обліку товарних запасів. Посадовці нагадують, що відповідно до чинного законодавства вести облік товарних запасів зобов’язані підприємці, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних і побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

Крім того, податківці інформують про хід кампанії декларування доходів, одержаних протягом 2021 року, та пояснюють, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».