Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скадовські податківці проводять роз'яснювальну роботу серед підприємців щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 23 лютого 2022 о 11:06

Працівники Скадовської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують роз'яснювальну роботу серед місцевих підприємців щодо використання РРО та/або ПРРО під час ведення ними господарської діяльності.

Під час спілкування з представниками бізнесу податківці надають якісні консультації та роз'яснення норм чинного податкового законодавства, а також практичну допомогу щодо встановлення на ґаджети та реєстрації ПРРО.

Крім того, фахівці пояснюють, що не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи. У разі ж, якщо ФОП не відповідає критеріям, визначеним щодо першої групи, він мусить обрати іншу групу спрощеної системи оподаткування, зареєструвати і застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Окрему увагу податківці приділяють питанню ведення обліку товарних запасів. Зокрема, інформують, що відповідно до чинного законодавства вести облік товарних запасів зобов’язані підприємці, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних і побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

Варто зазначити, що такі тренінги мають неабияке значення, адже дозволяють у невимушеній атмосфері не лише дізнатися про особливості здійснення готівкових розрахунків, а й обговорити низку питань, пов’язаних з цим та отримати фахові відповіді.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».