Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На «гарячій лінії» підприємці цікавились нюансами сплати єдиного податку на територіях активних бойових дій

, опубліковано 09 травня 2024 о 14:22

У Нововоронцовській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Порядок обрання спрощеної системи оподаткування». Спікером заходу була очільниця Нововоронцовської ДПІ Владлена Ломакіна.

Під час проведення «гарячої лінії» звернулись декілька підприємців. Їх запитання мали один сенс – чи може платник єдиного податку І групи, податкова адреса якого знаходиться на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, не сплачувати єдиний податок.

Податківиця чітко зазначила, що підприємці – платники єдиного податку першої та другої групи, податкова адреса яких станом на дату реєстрації платником єдиного податку першої або другої групи (відомості про яку внесені до реєстру платників єдиного податку) знаходиться на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, мають право з 01.08.2023 не сплачувати єдиний податок у періоді, визначеному абзацом першим п. 11 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Зазначені норми законодавства не застосовуються з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому було проведено державну реєстрацію зміни місцезнаходження підприємця на іншу, ніж зазначена в абзаці першому п. 11 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, територію України.