Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальний продаж алкоголю та тютюну додав 141 мільйон гривень херсонським громадам

, опубліковано 02 грудня 2019 о 10:29

З початку року херсонці-платники акцизного податку поповнили місцеві бюджети Херсонщини на 141,6 млн. гривень. Від зазначеної суми 123,1 млн. грн. складає акцизний податок з реалізації та 18,5 млн. грн. - плата за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Від платників податків у зоні обслуговування Херсонського управління бюджети громад отримали 100 млн. грн., Новокаховського управління - 33,6 млн. грн., Генічеського управління - 8 млн. грн. акцизного податку.

Наразі в Херсонській області діяльність у сфері роздрібної торгівлі підакцизними товарами здійснюють 2640 суб’єктів господарювання. Для роздрібного продажу алкогольних напоїв вони придбали 3787 ліцензій,  тютюнових виробів - 2537.

Нагадаємо: суб’єкти підприємницької діяльності можуть здійснювати торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами лише за наявності відповідної ліцензії. Для отримання ліцензії суб’єкт господарювання має звернутися з відповідними заявою та документами до Центрів обслуговування платників за місцем провадження торгівельної діяльності або до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за адресою: м. Херсон, просп. Ушакова, 75.