Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Херсонщини спрямували до зведеного бюджету 3,8 мільярда гривень ПДФО

, опубліковано 09 грудня 2019 о 09:23

А саме, 3757 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб сплатили до зведеного бюджету платники податків Херсонщини за січень-листопад 2019 року. Сума сплаченого податку на 572 млн. грн. або 18 відс. перевищує показник аналогічного періоду 2018 року. Податок на доходи фізичних осіб традиційно залишається рекордсменом у наповненні зведеного бюджету та складає 47 відс. від загальних надходжень.

Бюджети місцевих громад Херсонської області отримали 2802 млн. грн. - а це 75 відс. зібраного податку, який є основним джерелом надходження місцевих бюджетів. Окрім того, чверть сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а саме 955 млн. грн. спрямовано до державної казни.

Податок на доходи фізичних осіб продовжує зберігати позицію найвагомішого за обсягом джерела наповнення дохідної частини місцевого бюджету завдяки  активній детінізації  трудових відносин з найманими працівниками та зацікавленості територіальних громад у зростанні фінансового забезпечення, спрямованого на вирішення соціальних програм громадян Херсонщини.