Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські нотаріуси задекларували 9 мільйонів гривень доходів

, опубліковано 24 березня 2020 о 09:25

З початку року 97 херсонських нотаріусів, які проводять незалежну професійну діяльність, задекларували свої минулорічні статки на загальну суму 9,1 млн. грн. доходів. Про це станом на 20.03.2020 повідомили спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Згідно з вимогами податкового законодавства платники самостійно визначили податкові зобов’язання для сплати податку із податку на доходи фізичних осіб у сумі - 1,6 млн. грн. та 133 тис. грн. військового збору.

Нагадаємо: відповідно до п. 178.1 Податкового кодексу особи, які мають намір здійснювати приватну нотаріальну діяльність, зобов'язані стати на облік в податкових органах за місцем постійного проживання як самозайняті особи та отримати довідку про взяття на облік.

За результатами звітного року приватний нотаріус подає податкову декларацію до 1 травня року, що настає за звітним. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік приватний нотаріус здійснює самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації, та враховує документально підтверджені витрати. Сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій податковій декларації, приватний нотаріус зобов'язаний самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним.