Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонці перерахували громадам 13 мільйонів гривень за нерухомість

, опубліковано 25 березня 2020 о 09:45

За два місяці 2020 року до місцевих бюджетів області надійшло 13,5 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 2,2 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Майже всю суму - 12,2 млн. грн. або 90 відс. від загальної суми надходжень сплатили суб’єкти господарювання - юридичні особи Херсонщини. Це на 1,8 млн. грн. перевищує минулорічний показник. Фізичні особи - громадяни перерахували 1,3 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, це на 0,4 млн. грн. більше ніж торік.

Внески громадян та підприємців, що перебувають на обліку  Херсонського управління становлять - 8,7 млн. грн., а це 64 відс. від загальної суми сплаченого податку. Платники податків Новокаховського та Генічеського управління поповнили місцеві бюджети на 2,5 млн. грн. та 2,3 млн. грн. податку за власну нерухомість відповідно.  

Нагадаємо: в 2020 році власники нерухомості - фізичні особи  сплачують податок на нерухоме майно  за  2019 рік за ставками, які діяли у минулому році.

З метою правильного обчислення податку на нерухоме майно та у разі виявлення розбіжностей запрошуємо громадян до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо об’єктів та розміру площі нерухомості, що перебувають у їх власності.