Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як громадянин може дізнатися про наявність податкового боргу?

, опубліковано 18 травня 2020 о 09:52

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що фізична особа - громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може самостійно отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу. Для цього необхідно скористатися Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua/, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника).

При цьому, червоним кольором позначено суми заборгованості перед бюджетом.
Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації - id.gov.ua (MobileID та BankID).

Окрім цього, у разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Слід зазначити, що для проведення звірки фізичні особи - громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу:
- за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
- за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо нарахованої суми транспортного податку;
- за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо нарахованої суми плати за землю.