Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Клим спілкувався з майбутніми економістами

, опубліковано 21 травня 2021 о 11:00

Днями, в рамках проведення інформаційної кампанії «Ярмарка вакансій», відбулася зустріч в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима зі студентами факультету бізнесу та права Херсонського державного університету. Мова йшла про офіційне працевлаштування на першому робочому місці й легалізацію підприємницької діяльності.

Під час зустрічі Ігор Клим розповів про реформування податкової служби. ДПС є повністю транспарентною сучасною інституцією. Наразі діяльність відомства спрямовано на вибудову системної комунікації з платниками податків і забезпечення дотримання їх прав.

Не менш цікавою була інформація про електронні сервіси ДПС. Відтепер такі сервіси стали доступними для громадян та підприємців на двох платформах: в електронному кабінеті платника та на порталі «Дія». Ними користуватись просто та зручно – буквально у два кліки. Вже реалізовано проєкти, за допомогою яких на порталі ДПС та в застосунку «Дія» в розділі «Мої податки» стають доступними послуги: сплата податків, подання декларацій для ФОП, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, отримання довідки про доходи та сплачені податки, відображення податкових даних платника та стану його розрахунків з бюджетом. На найближчий час заплановано реалізувати через застосунок «Дія» й інші проєкти.

Окрім цього, очільник відомства зупинився на перевагах державної служби. Зазначив, що чимало працівників Головного управління є випускниками ХДУ. Стати частиною потужної команди може кожен студент. Наразі відновлено проведення конкурсів на вакантні посади державної служби, які були припинені у зв'язку з епідемію коронавірусу ще у квітні минулого року. Інформацію про вакантні посади та проведення конкурсних відборів можна знайти на субсайті й офіційній сторінці обласного відомства у мережі Facebook, а також на порталі вакансій Національного агентства України з питань державної служби за посиланням: https://career.gov.ua/.

Загалом зустріч відбулася в діловій, конструктивній атмосфері. Присутні отримали багато корисної й цікавої інформації, яка допоможе їм долучитися до лав податківців.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС України – дізнавайтесь податкові новини першими!